Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Βραχάκια αμυγδάλου & κλήρωση Das home

Καλό μήνα! Η άνοιξη είναι κι επίσημα εδώ με τις αμυγδαλιές να ανθίζουν πρώτα πρώτα! Και για να το γιορτάσουμε, ετοίμασα βραχάκια αμυγδάλου & κλήρωση Das home!



Κι επειδή άνοιξη για μένα σημαίνει ανθισμένη φύση, παστέλ αποχρώσεις και σοκολάτα (μεταξύ μας η σοκολάτα είναι παντός καιρού), εγκαινιάζω τη νέα εποχή με μια ανάρτηση για τα πιο απλά σοκολατάκια! Τα βραχάκια αμυγδάλου "παίζει" να είναι τα πρώτα σοκολατάκια που επιχείρησα να φτιάξω μικρή με τη βοήθεια της μητέρας μου φυσικά. Υποθέτω βέβαια ότι δεν είμαι η μόνη! Ακόμη και ο πιο "άσχετος" με την κουζίνα μπορεί να τα φτιάξει! Είναι τόσο εύκολα και γρήγορα που γίνονται και τρώγονται σε χρόνο dt, ενώ είναι κατάλληλα για κάθε στιγμή και περίσταση. Τα μόνα υλικά που χρειάζονται είναι κουβερτούρα και ξηροί καρποί, συνήθως αμύγδαλα, αλλά μπορούν να προστεθούν και αποξηραμένα φρούτα, όπως βερίκοκα και δαμάσκηνα, ή κομματάκια από γλυκά κουταλιού. 



Αυτήν τη φορά θέλησα να δώσω λίγο πιο εξωτική γεύση στα κλασικά βραχάκια αμυγδάλου διακοσμώντας τα με τριμμένη καρύδα, ενώ η προσθήκη μελιού και λιπαρής ουσίας κάνει την κουβερτούρα λιγότερο σκληρή, όταν παγώσει!


Βραχάκια αμυγδάλου

Μερίδες: 15-16 / προετοιμασία: 25΄ 

Υλικά:
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. αμύγδαλα 
1-2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. σησαμέλαιο ή λάδι καρύδας

Διακόσμηση:
2 κ.σ. τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 150 βαθμούς για 10-15'. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Δηλαδή πάνω σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει στερεώνουμε ένα μεταλλικό σκεύος, μέσα στο οποίο τοποθετούμε την κουβερτούρα, για να λιώσει ανακατεύοντας προσεκτικά, για να μην καούμε, αλλά και για να μην πέσουν υδρατμοί μέσα στην κουβερτούρα. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε συνεχώς με μια μαρίζ ή σπάτουλα, για να πέσει η θερμοκρασία της στους 31 βαθμούς ή μέχρι να μην καίει, αν την ακουμπήσουμε στα χείλη μας. Αν δεν κατεβάσουμε τη θερμοκρασία της, θα διαχωριστεί το βούτυρο κακάο από τα στερεά του κακάο και θα αφήσει λευκά σημάδια, όταν παγώσει η κουβερτούρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το σησαμέλαιο μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε, για να γίνει ομοιογενές μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε, μέχρι να καλυφθούν από την κουβερτούρα. Με δύο μεγάλα κουτάλια σχηματίζουμε βραχάκια, τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν. Λίγο πριν κρυώσουν εντελώς διακοσμούμε με την καρύδα.

Καλή όρεξη!

Συνταγή: Couzinista


Κι όσο ανοίγει ο καιρός, θα αυξάνονται σταδιακά τα τραπεζώματα στο μπαλκόνι ή την αυλή, οπότε πάντα χρειάζεται ένα όμορφο τραπεζομάντηλο για να ανανεώσεις την εμφάνιση του τραπεζιού αλλά και τη διάθεσή σου! Με την εταιρία λευκών ειδών Das home, για την οποία σού μίλησα εδώ, υποδεχόμαστε την άνοιξη και προσφέρουμε ένα λευκό τραπεζομάντηλο με γκρι ψαράκια (διαστάσεις 140 Χ 140 cm, 70% βαμβάκι - 30% πολυέστερ) αξίας 12,90! Μπες στο e-shop της εταιρίας και βρες τις πιο ανοιξιάτικες τιμές και προτάσεις ανανέωσης! Να ευχαριστήσω θερμά την εταιρία Das home για τη δωροθεσία!


Για να πάρεις μέρος στο giveaway:

Υποχρεωτικοί όροι
1. Like στις σελίδες 
Das home και Couzinista στο Facebook
2. Δημόσια κοινοποίηση (μόνο μία φορά) στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ.
3. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις παρακάτω.

*Αν δεν έχεις Facebook, συμπλήρωσε μόνο τη φόρμα συμμετοχής!


Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές
Ακολούθησέ με στο Google+ και στο Instagram.




Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και τις 15/3 και η κλήρωση θα γίνει μέσω του miniwebtool.com. 
  • Ο τυχερός θα είναι ένας.
  • Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με e-mail και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο του εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί.
  • Το δώρο θα αποσταλεί από την εταιρία Das home
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους υποχρεωτικούς όρους ακυρώνονται.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και e-mail /προφίλ Facebook.
  • Το δώρο είναι προσωπικό, αμεταβίβαστο και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη.
  • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
Καλή επιτυχία!

Update 19/3:
Οι συμμετοχές ήταν 436, όμως η τυχερή που κερδίζει το τραπεζομάντηλο Das home είναι η Βασιλικη Βας! Η τυχερή θα ειδοποιηθεί μέσω e-mail και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο της εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη συμμετοχή!


14 σχόλια:

  1. Φοβερά ωραίο, εύκολο και νόστιμο σοκολατάκι. Είχα σκοπό να φτιάξω κ εγώ αλλά δεν έχω προλάβει. Μου αρεσει που πρόσθεσες την καρύδα (εγώ δεν το είχα σκεφτεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως το πιο εύκολο σοκολατάκι! Δοκίμασε και πες μου εντυπώσεις, Ευαγγελία μου!

      Διαγραφή
  2. Τέλειο υπέροχο δώρο.
    Ευχαριστούμε πολύ
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο γλυκάκι!!!💖🌺🌻💙💚 💝🌼Ονειρεμένο δώρο !!!Μακάρι να είμαι η τυχερή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίθανο δώρο!! Ευχαριστούμε πολύ!! Facebook: Πετρούλα Φιλίππου - Instagram: apollwnia - Google+: APOLLWNIAgr

    ΑπάντησηΔιαγραφή