Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κρέμα με σοκολάτα και ζελέ ανανά

Χθες μετά το βραδινό μου ήθελα απεγνωσμένα κάτι γλυκό με σοκολάτα. Δυστυχώς το μόνο που υπήρχε στα συρτάρια της κουζίνας ήταν κουβερτούρα και σκέφτηκα να κάνω μια γρήγορη κρέμα με σοκολάτα. 


Ψάχνοντας όμως βρήκα και μια ξεχασμένη συσκευασία ζελέ ανανά που είχα αγοράσει το περασμένο φθινόπωρο για την αγαπημένη μου σαρλότ ανανά, αλλά που για άγνωστο λόγο δεν είχα κάνει. Οπότε αποφάσισα να συνδυάσω τη σοκολάτα με τον ανανά κι ό,τι ήθελε προκύψει! Και φυσικά η γρήγορη κρέμα μετατράπηκε σε κρέμα-ζελέ, που απαιτεί αρκετό χρόνο για να παγώσει. 


Γενικά αγαπώ πολύ τις υπόξινες γεύσεις στα φρούτα, όπως ανανάς, λεμόνι, φράουλα κλπ, και τη σοκολάτα βεβαίως βεβαίως σε όλες τις εκδοχές της. Και ευελπιστούσα ο συνδυασμός αυτών των δύο βασικών υλικών, σοκολάτα και ανανά, να με κερδίσει. Κρατούσα ωστόσο μικρό καλάθι... Και το πείραμα έγινε! Όσο ανακάτευα υπομονετικά το ζελέ ανανά μέσα στην καυτή σοκολάτα, προσπαθούσα να οσφρηστώ τη μυρωδιά της κρέμας. Για να πω την αλήθεια δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα. Επιχείρησα στη συνέχεια να δοκιμάσω μια κουταλιά και επίσης δεν ξετρελάθηκα, καθώς άφηνε μια περίεργη πικρόξινη γεύση. Πρόσθεσα λίγη ακόμη άχνη ζάχαρη και κάπως βελτιώθηκε η γεύση. Όταν όμως έπηξε η κρέμα και ενώθηκαν τα συστατικά της, αναδύθηκε η γεύση του ανανά και με κέρδισε! Ίσως την επόμενη φορά προσθέσω περισσότερη ζάχαρη, αλλά μου αρέσει κι έτσι. Ορίστε λοιπόν η κρέμα με σοκολάτα και ζελέ ανανά!


Κρέμα με σοκολάτα και ζελέ ανανά
αποθήκευση - εκτύπωση

Μερίδες: 5 / προετοιμασία: 15' / συνολικός χρόνος: 2+ ώρες

Υλικά:
250 γρ. κουβερτούρα
1 φακελάκι ζελέ ανανά
2 1/2 φλ. τσ. γάλα (500 ml)
7 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Μόλις πάρει μερικές βράσεις προσθέτουμε πρώτα την κουβερτούρα και κατόπιν τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και διαλύουμε το ζελέ μέσα στο καυτό μίγμα. Αδειάζουμε την κρέμα μέσα σε μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να πήξει καλά το ζελέ. 

Καλή όρεξη!

Συνταγή: couzinista


6 σχόλια:

  1. Σοκολάτα και ανανάς! Δυνατός συνδυασμός. Σίγουρα θα τη δοκιμάσω τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, Ελευθερία μου. Έχουν και τα δύο ξεχωριστή γεύση. Να τη δοκιμάσεις και να μου πεις τη γνώμη σου. Καλώς ήρθες κι ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  2. Πιστεύω ότι είμαστε προκατειλημμένοι ως προς το συνδυασμό σοκολάτας με φρούτα, κρατώντας μόνο το πορτοκάλι και ίσως φράουλα-κεράσι. Πιστεύω ότι ακούγεται ανάλαφρο και ιδιαίτερο! Μπράβο για την ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που λες είναι μεγάλη αλήθεια, Δήμητρα. Ο συνδυασμός με πορτοκάλι είναι θεϊκός, αλλά και με ανανά είναι αρκετά ενδιαφέρων και δροσερός. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Καλώς ήρθες! Μόλις ανακάλυψα το blog σου!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό, Χριστίνα! Απλό αλλά ενδιαφέρον. Καλώς ήρθες! Ευχαριστώ.

      Διαγραφή