Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Κέικ μελιού & κλήρωση "Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική" της Χρύσας Παραδείση

Το πρώτο γλυκό που επιχείρησα να φτιάξω μόνη μου κάπου γύρω στα 12-13 ήταν φυσικά κέικ! Ένα απλό κέικ μαρμπρέ (βανίλια σοκολάτα). Η συνταγή ήταν γραμμένη στο μπλε τετράδιο της μαμάς, τα υλικά περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους πάνω στον πάγκο της κουζίνας και δεν έμενε παρά να ακολουθήσω πιστά τη διαδικασία. Από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια στην πλάτη μου και αρκετές συνταγές για κέικ από τα χέρια μου! Άλλες πέτυχαν κι άλλες όχι, άλλες μπήκαν στα αγαπημένα και άλλες ξεχάστηκαν. 


Σήμερα λοιπόν αποφάσισα για πρώτη φορά να φτιάξω κέικ μελιού. Δεν είχε τύχει ποτέ πριν να χρησιμοποιήσω μέλι σε κέικ, αν και μου αρέσουν αρκετά οι διάφορες παρασκευές με αυτό. Οπότε είπα στον εαυτό μου "γιατί όχι;". Και έγινε ένα απίστευτα νόστιμο, μασίφ κέικ, που δεν κολλάει στο στόμα, στο οποίο υπερισχύει το πάντρεμα των αρωμάτων που αφήνει το μέλι και η κανέλα! Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται αρκετά δελεαστική πρόταση για να συνοδεύσει ιδανικά τον απογευματινό καφέ ή για κολατσιό στη δουλειά και το σχολείο! Με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και με κλασική συνταγή που εγγυάται σίγουρη επιτυχία. Και θέλω ιδίως να σταθώ στη συνταγή που προέρχεται από το θρυλικό βιβλίο "Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική" της Χρύσας Παραδείση από τα Βιβλία Τερζόπουλος, το οποίο επανεκδόθηκε μέσα στο 2015 με νέα εμφάνιση και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες! 


Το πολύτιμο αυτό βιβλίο περιλαμβάνει 747 συνταγές -συν πολλές χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες- στις 392 σελίδες του και αποτελεί έναν πλήρη οδηγό είτε για αρχάριους είτε για μυημένους στην τέχνη της κουζίνας. Είναι με άλλα λόγια ένα κόσμημα για τη βιβλιοθήκη της κουζίνας, μία πολυτελής εγκυκλοπαίδεια για κάθε μάγειρα! Επιπλέον είναι μια πολύ ωραία ιδέα για δώρο σε μελλόνυμφο ζευγάρι, που στήνει καινούριο νοικοκυριό και ειλικρινά θα σε ευγνωμονεί για αυτήν την επιλογή σου. 


Μάλιστα το βιβλίο "Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική" της Χρύσας Παραδείση είναι υποψήφιο στην κατηγορία Ευ Ζην των Βραβείων Βιβλίου Public 2016 ως ένα από τα 10 επικρατέστερα που πέρασαν στη β΄φάση! Αν μετά από όλα όσα άκουσες και διάβασες για αυτό, θέλεις να το στηρίξεις με την ψήφο σου, κάνε κλικ εδώ! Ψηφίζουμε μέχρι τις 22/5.



Κέικ μελιού

Μερίδες: 9 / χρόνος προετοιμασίας: 10' / συνολικός χρόνος: 60' 

Υλικά:
450 γρ. αλεύρι
2 κοφτά κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι σόδα
Αλάτι
1 κοφτό κουταλάκι τριμμένη κανέλα
110 γρ. βούτυρο
110 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
175 γρ. μέλι
110 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπέηκιν πάουντερ, την σόδα, ελάχιστο αλάτι και την κανέλα.
Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ. Συνεχίζουμε να το χτυπάμε και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το μέλι και ρίχνουμε διαδοχικά το μείγμα αλευριού και το γιαούρτι, ενώ ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί σε σχήμα καρδιάς ή ένα τετράγωνο ταψί με πλευρά 22 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ και το ψήνουμε στον φούρνο περίπου για 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή λάμα μαχαιριού που μπήγουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί του για 5 λεπτά, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Καλή όρεξη!

Συνταγή: "Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική", Χρύσα ΠαραδείσηΒιβλία Τερζόπουλος, Αθήνα 2015, σελ. 228.



Και φτάσαμε στο πιο ενδιαφέρον ίσως κομμάτι... του γλυκού, εεε της ανάρτησης, ήθελα να πω! Σε συνεργασία λοιπόν με τα Βιβλία Τερζόπουλος προσφέρουμε σε έναν τυχερό ή μια τυχερή ένα αντίτυπο από το βιβλίο "Μαγειρική & Ζαχαροπλαστικήτης Χρύσας ΠαραδείσηΝα ευχαριστήσω θερμά τα Βιβλία Τερζόπουλος, που προσφέρουν το δώρο!

Για να πάρεις μέρος στο giveaway:

Υποχρεωτικοί όροι
1. Δείξε την αγάπη σου με δημόσιο like στις σελίδες 
(Δες εδώ πώς θα κάνεις το like σου δημοσίως ορατό!)

2. Δημόσια κοινοποίηση (αυστηρά μόνο μία φορά) στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ.

3. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις παρακάτω.

*Αν δεν έχεις λογαριασμό στο facebook, συμπλήρωσε μόνο τη φόρμα συμμετοχής!

Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές
Ακολούθησέ με στο Google+ και στο Instagram.




Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι τις 26/5 και η κλήρωση θα γίνει μέσω του miniwebtool.com. 
  • Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με email και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο του εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. 
  • Το δώρο θα αποσταλεί δωρεάν από εμένα.
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και email / προφίλ facebook.
  • Το δώρο είναι προσωπικό, αμεταβίβαστο και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη.
  • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
Καλή επιτυχία!



Χορηγοί επικοινωνίας:

Update 31/5:
Οι συμμετοχές στην κλήρωση ήταν 304! Η τυχερή λοιπόν που κερδίζει 
το βιβλίο "Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική" της Χρύσας Παραδείση από τα Βιβλία Τερζόπουλος είναι η Simel DimitriadiΣυγχαρητήρια και καλά μαγειρέματα! Η τυχερή θα ειδοποιηθεί με email και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο της εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη συμμετοχή και επιστρέφω με καινούριες εκπλήξεις!


15 σχόλια:

  1. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΛΥΥΥΥΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΥΠΕΡΟΧΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ♥♥♥FB=STELLA MALITI ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΑΛΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα είστε πάντα καλά!!!Χίλια μπράβο για την γενναιόδωρη προσφορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαντασία και αγάπη για την κουζίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thanks για το διαγωνισμό και το υπέροχο δώρο!!
    Fb: Aristofanis Smpardos
    Gfc: tavros72

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το υπέροχο και πολύ χρήσιμο βιβλίο που μας προσφέρετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτικόοοοοοοοοοοοοο δώροοοοοοοοοοο.
    Σας ευχαριστούμε πολύ ...
    Καλή επιτυχία, σε όλους μας !!!

    facebook name : Elen Mour

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευχαριστούμε πολύ!!! Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή