Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Frozen yogurt φράουλα χωρίς ζάχαρη

Διανύουμε ήδη το πρώτο κύμα καύσωνα κι ένα frozen yogurt φράουλα χωρίς ζάχαρη είναι, νομίζω, το καλύτερο αντίδοτο στη ζέστη!


Τα τελευταία χρόνια το frozen yogurt, δηλαδή το παγωμένο γιαούρτι, έχει γίνει "μόδα" κερδίζοντας όλο και περισσότερο έδαφος. Στην ουσία πρόκειται για μια πιο ελαφριά, δροσιστική και υγιεινή εκδοχή του παγωτού, αφού το βασικό συστατικό του είναι το γιαούρτι, ενώ οι επιλογές για προσθήκη γεύσης αλλά και topping είναι άπειρες. Βέβαια εννοείται ότι όσο πιο απλό, τόσο πιο light και υγιεινό! 


Προτίμησα να προσθέσω στο frozen yogurt φρέσκες φράουλες, που είναι το πιο αγαπημένο μου φρούτο, αλλά μπορεί να γίνει και με οποιοδήποτε άλλο φρούτο εποχής. Ως γλυκαντικό χρησιμοποίησα λίγο μέλι, για να ισορροπήσω ελαφρώς τη γλυκόξινη γεύση της φράουλας, αν και προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει πιο γλυκό αποτέλεσμα, μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του μελιού κατά την παρασκευή ή κατά το σερβίρισμα. Τρώγεται όμως άνετα κι έτσι για πιο αυθεντική γεύση φρέσκιας φράουλας, που ούτως ή άλλως έχει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση. Όσο για την υφή του θυμίζει αρκετά γρανίτα αφήνοντας μια πολύ ευχάριστη, ελαφριά και δροσιστική αίσθηση στον ουρανίσκο σαν smoothie φράουλας, ενώ δεν έχει καθόλου λιγωτική ή λιπαρή επίγευση! Ιδανική λοιπόν πρόταση για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή προτιμούν πιο φρουτένια παγωτά! 


Frozen yogurt φράουλα χωρίς ζάχαρη
αποθήκευση-εκτύπωση

μερίδες: 8-10 / χρόνος προετοιμασίας: 10΄/ συνολικός χρόνος: -5+ ώρες- 

Υλικά:
500 γρ. φρέσκες φράουλες
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
100 γρ. μέλι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες, μετά αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα φυλλαράκια και τις κόβουμε στη μέση. Τις πολτοποιούμε σε μούλτι ή μπλέντερ σταδιακά και τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξεως. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή, αν διαθέτουμε, και μόλις παγώσει, το φυλάσσουμε στην κατάψυξη. Εναλλακτικά το τοποθετούμε στην κατάψυξη χρησιμοποιώντας μπολ με καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη και κάθε μίση ή μία ώρα ανακατεύουμε το μίγμα με ένα πιρούνι, για να σπάσουν οι κρύσταλλοι, που δημιουργούνται, καθώς παγώνει. Φυλάσσουμε το frozen yogurt στην κατάψυξη και το βγάζουμε μερικά λεπτά, πριν το καταναλώσουμε. Προαιρετικά προσθέτουμε topping της αρεσκείας μας, π.χ. ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, τριμμένη κουβερτούρα, μέλι ή σπιτική μαρμελάδα. 

Σημ.1: Αν μας ενοχλούν τα σποράκια της φράουλας, μπορούμε να τα αφαιρέσουμε, σουρώνοντας τον χυμό, πριν τον αναμίξουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Σημ.2: Είτε το παγώσουμε σε παγωτομηχανή είτε απευθείας στην κατάψυξη, μπορούμε να το μοιράσουμε σε ατομικά μπολ, θήκες για παγωτό ξυλάκι ή κυπελάκια μιας χρήσεως για πιο εύκολο σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου