Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Πικάντικο ποπ κορν

Το ποπ κορν είναι ίσως το πιο υγιεινό σνακ για τα Σαββατόβραδα, αν μείνουμε μέσα και επιλέξουμε να δούμε κάποια ταινία. Με την προϋπόθεση βέβαια να είναι σπιτικό και να μην περιέχει βούτυρο και πολύ αλάτι. Και για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, προτείνω πικάντικο ποπ κορν με μπαχαρικά!


Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αγαπώ το ποπ κορν και το καλαμπόκι γενικότερα! Αυτήν τη φορά όμως σκέφτηκα να δοκιμάσω μια διαφορετική, spicy εκδοχή του! 


Το πικάντικο ποπ κορν δεν χρειάζεται ειδική προετοιμασία ούτε πολύπλοκη διαδικασία, ενώ ετοιμάζεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, όση ώρα δηλαδή η παρέα ή το έτερον ήμισυ επιλέγει τι ταινία ή σειρά θα δούμε! Τώρα μάλιστα που απονεμήθηκαν τα βραβεία Όσκαρ 2018 είναι σίγουρο ότι θα το ετοιμάζω χωρίς δεύτερη σκέψη και θα αράζουμε στον καναπέ συχνότερα! 


Τα περισσότερα μπαχαρικά που έχω επιλέξει για το πικάντικο ποπ κορν θυμίζουν Ανατολή, όπως κόλιανδρο, τζίντζερ, κουρκουμάς, ωστόσο μπορεί κάποιος να παραλείψει, όποιο μπαχαρικό δεν του αρέσει! Ή ακόμη και να προσθέσει κάποιο άλλο της αρεσκείας του, π.χ. κύμινο, κάρυ, σουμάκ, πάπρικα καυτερή, τσίλι, σκόρδο σε σκόνη, κ.α. Δοκιμάστε το σήμερα κιόλας!

* Ευχαριστώ τη φίλη Σωτηρία από το My Little World για το υπέροχο, χειροποίητο στολίδι με το αστέρι που μου χάρισε τα περασμένα Χριστούγεννα, αλλά μου αρέσει για όλο τον χρόνο!


Πικάντικο ποπ κορν
αποθήκευση - εκτύπωση

Μερίδες: 3-4 / χρόνος προετοιμασίας: 1' / συνολικός χρόνος: 7' 

Υλικά:
100 γρ. καλαμπόκι βιολογικό για ποπ κορν
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
¼ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
¼ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
¼ κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη
¼ κ.γ. πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί εκτός από το αλάτι. Τοποθετούμε μια μεσαία κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας, και προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και το καλαμπόκι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα, για να φεύγει η υγρασία. Μόλις τα καλαμπόκια αρχίσουν να σκάνε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και περιμένουμε μερικά λεπτά ανακινώντας κάπου κάπου την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Δεν ανοίγουμε το καπάκι, για να δούμε, αν έσκασαν όλα τα καλαμπόκια, αλλά περιμένουμε να σταματήσει εντελώς ο ήχος τους! Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά περιμένοντας ακόμη 1-2 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι, αδειάζουμε τα ποπ κορν σε ένα βαθύ μπολ, τα πασπαλίζουμε με το μίγμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως!
* Αν έχουμε μηχανή για ποπ κορν, ακολουθούμε τις οδηγίες παρασκευής της συσκευής και στο τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά. 

Καλή όρεξη!

Συνταγή: Couzinista



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνετε κανένα νέο post!


2 σχόλια:

  1. Μαρία μου χαίρομαι τοοοοσο πολυ που σου αρέσει το στολίδι που σου έφτιαξα και που το έχεις κι εκτος εορτών! Ο,τι φτιάχνεται με αγάπη και μερακι έχει άλλη αξία! Η συνταγή σου θα δοκιμαστει άμεσα γιατί αν και φτιάχνω συχνά πιο κορν δεν είχα σκεφτεί να τα κάνω πικάντικα! Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως έχει ιδιαίτερη αξία για μένα αυτό το στολίδι και σε ευχαριστώ και πάλι για την ευγενική σου κίνηση! Περιμένω τις εντυπώσεις μου για τη συνταγή! Φιλιά!

      Διαγραφή