Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Smoothie τρελές φράουλες & κλήρωση "Η Βέφα μαγειρεύει slimmer"

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και προτείνω το smoothie "Τρελές φράουλες" από το βιβλίο "Η Βέφα μαγειρεύει slimmer" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, για το οποίο θα έχουμε και κλήρωση!



Συνήθως την άνοιξη μπαίνουμε σε τροχιά προετοιμασίας για το καλοκαίρι και την παραλία προσπαθώντας να επανορθώσουμε για τις ατασθαλίες του χειμώνα (βλ. τις δικές μου μπισκοτοεπιδρομές)! Επιλέγουμε πιο ελαφριές και υγιεινές προτάσεις για το καθημερινό μας πρόγραμμα διατροφής, όπως ελαφριά γεύματα, σαλάτες, επιδόρπια, φρούτα και λαχανικά, και φυσικούς χυμούς ή smoothie, που βοηθούν στην απώλεια και τον έλεγχο του σωματικού βάρους.


Αναζητώντας λοιπόν την άνοιξη τρόπους, για να μπω σε πρόγραμμα διατροφής ενόψει καλοκαιριού έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο "Η Βέφα μαγειρεύει slimmer" της Βέφας Αλεξιάδου & του Χάρη Παπαδόπουλου. Νομίζω ότι είναι περιττές οι όποιες συστάσεις για τη Βέφα Αλεξιάδου, καθώς αποτελεί συνώνυμο της παραδοσιακής ελληνικής και όχι μόνο κουζίνας και οι συνταγές της υπάρχουν σε κάθε ελληνικό σπίτι για αρκετές δεκαετίες! Για τη συγγραφή του βιβλίου η Βέφα συνεργάστηκε με τον Χάρη Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει δημιουργήσει και διαδώσει το σύστημα διατροφής "Slimmer" κυκλοφορώντας το ομώνυμο βιβλίο του στα ελληνικά και αγγλικά "Slimmer - Χάστε βάρος αλά ελληνικά", που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η ένωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής μεθόδου αδυνατίσματος που βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή! 


Το βιβλίο "Η Βέφα μαγειρεύει slimmer" δεν περιέχει απλώς κάποιες ακόμη συνταγές της θρυλικής Βέφας, αλλά αποτελεί έναν απλό, σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο απώλειας βάρους με εύκολες, γρήγορες και κυρίως νόστιμες συνταγές που βρίσκουμε σε κάθε ελληνικό σπίτι και μάλιστα στη λιποδιαλυτική τους εκδοχή! Στην αρχή του βιβλίου υπάρχει αναλυτικό διατροφικό πλάνο για κάθε γεύμα χωριστά με πολλές εναλλακτικές προτάσεις και ισοδύναμα τροφών, ενώ αναφέρονται και βασικοί κανόνες για υγιεινό φαγητό. 


Μέσα στις 235 σελίδες του βιβλίου "Η Βέφα μαγειρεύει slimmer" περιλαμβάνονται 10 ενότητες για σούπες, λαχανικά, σαλάτες, όσπρια, ζυμαρικά, ψάρια, θαλασσινά, πουλερικά, κρέατα, γλυκά, ενώ στην αρχή κάθε ενότητας υπάρχει εισαγωγή με χρήσιμα διατροφικά στοιχεία και συμβουλές. Επίσης κάθε συνταγή συνοδεύεται από πληροφορίες για μερίδες, θερμίδες, χοληστερόλη και ολικό λίπος. Το καλύτερο όμως είναι ότι οι συνταγές του βιβλίου είναι κατάλληλες και για άτομα που δεν θέλουν να χάσουν βάρος ή ακόμη και για όλη την οικογένεια, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος για ξέχωρη προετοιμασία φαγητού για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας!


Ξεφυλλίζοντας λοιπόν το βιβλίο "Η Βέφα μαγειρεύει slimmer", για να επιλέξω τη συνταγή για τις ανάγκες αυτής της βιβλιοπαρουσίασης έκλινα περισσότερο σε κάτι γλυκό και τελικά κατέληξα στο smoothie "Τρελές φράουλες", αφού λατρεύω τις φράουλες στην εποχή τους, όπως και τα smoothie!



Το smoothie είναι ίσως το πιο δροσιστικό, ελαφρύ και τονωτικό ρόφημα, για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη του καλοκαιριού, χωρίς να ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις θερμίδες. Αν και δίνει την εντύπωση του σνακ, στην ουσία πρόκειται για ένα γεύμα σε ποτήρι, καθώς περιέχει πλήθος βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, ενώ μπορούμε να το εμπλουτίσουμε και με πρωτεΐνη ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας ή τις προτιμήσεις μας. Τα βασικά υλικά για ένα smoothie είναι πολτός φρέσκων ή κατεψυγμένων φρούτων ή λαχανικών, χυμός φρούτων ή λαχανικών, γάλα (ζωικό ή φυτικό), γιαούρτι, παγωτό, φυστικοβούτυρο, πάγος, δημητριακά (π.χ. βρώμη), αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, προβιοτικά, υπερ-τροφές (π.χ. goji berries, σπιρουλίνα, σπόροι τσία), μπαχαρικά, βότανα, προαιρετικά γλυκαντική ουσία, σοκολάτα σε σκόνη, κακάο, τσάι, καφές ακόμη και αλκοόλ για τους πιο τολμηρούς. Αν και τα smoothie απαιτούν λίγο χρόνο και μια διαδικασία για την προετοιμασία τους, το τελικό αποτέλεσμα μάς ανταμείβει για τον κόπο!


Το συγκεκριμένο smoothie με τον χαριτωμένο τίτλο Τρελές φράουλες έγινε το αγαπημένο μου για αυτήν τη εποχή, καθώς περιέχει υλικά που λατρεύω και προτιμώ σχεδόν σε καθημερινή βάση, όπως φράουλες, μπανάνα, γιαούρτι και χυμό ανανά! Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, αλλά αυτό εξαρτάται βέβαια και από το πόσο γλυκά ή όχι είναι τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε! Αν λοιπόν αναζητάτε ένα ρόφημα που θα σας δροσίσει και ταυτόχρονα θα σας τονώσει, δοκιμάστε το!



Τρελές φράουλες

Μικρές μερίδες: 4 / Χρόνος προετοιμασίας: 10' / Θερμίδες: 110 / Χοληστερόλη: 1 mg / Ολικό λίπος: 1 γρ.

Υλικά: 
- 250 γρ. (2 κούπες) φράουλες ή άλλα φρούτα (μάνγκο, ροδάκινα, ακτινίδια)
- 1 μέτρια μπανάνα
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2 %
- 1-2 κουταλιές χυμός ανανά ή πορτοκάλι
- 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:
Κρατάτε 4 φράουλες για το γαρνίρισμα και κόβετε τις υπόλοιπες σε κομματάκια. Τις βάζετε στην κατάψυξη να παγώσουν. Τις χτυπάτε στο πολυμίξερ με την μπανάνα, το γιαούρτι, τον χυμό ανανά (ή πορτοκάλι) και τη ζάχαρη, ώσπου να γίνει λείο, αφράτο μείγμα. Το μοιράζετε σε 4 παγωμένα ποτήρια και τα γαρνίρετε τοποθετώντας στην κορυφή κάθε ποτηριού 1 φράουλα. 

Καλή όρεξη!


Συνταγή: Η Βέφα μαγειρεύει slimmer, Βέφα Αλεξιάδου, Χάρης Παπαδόπουλος, Εκδόσεις Ψυχογιός, Αθήνα 2015, σελ. 233.




Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Ψυχογιός προσφέρουμε ένα αντίτυπο του βιβλίου "Η Βέφα μαγειρεύει slimmer" της Βέφας Αλεξιάδου & του Χάρη Παπαδόπουλου! Ευχαριστώ θερμά τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τη δωροθεσία!

Για να πάρεις μέρος στο giveaway:

Υποχρεωτικοί όροι
1. Like στη σελίδα Couzinista στο Facebook.
2. Like στη σελίδα Εκδόσεις Ψυχογιός στο Facebook
3. Σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ
προσκαλώντας φίλους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές
Ακολούθησέ με στο Google+ και στο Instagram.


Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και 21/6 > παράταση διαγωνισμού μέχρι και 25/6.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους υποχρεωτικούς όρους, ακυρώνονται.
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.
  • Η κλήρωση θα γίνει μέσω του commentpicker.com. 
  • Από την κλήρωση θα αναδειχθεί ένας τυχερός. 
  • Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλει μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Couzinista στο Facebook, για να κατοχυρώσει το δώρο του, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς!
  • Σύμφωνα με τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των τυχερών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή των δώρων τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους, ούτε θα χρησιμοποιούνται για άλλο σκοπό πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την αποστολή του δώρου τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται.
  • Αν ο τυχερός κατοικεί στον νομό Αττικής, θα παραλάβει το δώρο του από το κεντρικό Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα), ενώ αν κατοικεί στην επαρχία, θα του αποσταλεί δωρεάν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός! 
  • Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη.
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog Couzinista δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
  • Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία!


Χορηγοί επικοινωνίας:

Update 4/7
Τυχερή:
Κωνσταντίνα Κυργιάκου





Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνετε κανένα νέο post!


3 σχόλια:

  1. <3 ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ💖 ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλειο 🎁 ευχαριστούμε για την ευκαιρία να κερδίσουμε

      Διαγραφή